• Informácie o postupe po prijímacom konaní

          • Zverejnenie zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania - riaditeľ strednej školy zverejní na výveske školy a na webovom sídle školy zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania dňa 17. mája 2024.
            Uchádzač alebo zákonný zástupca neplnoletého uchádzača najneskôr do 22. mája 2024 (23:59 hod.), potvrdí strednej škole prijatie na vzdelávanie písomne alebo prostredníctvom EduPage priložením scanu Potvrdenia o nastúpení. TU

            Ak riaditeľ strednej školy rozhodne o prijatí uchádzača, informácia o jeho prijatí v zozname zverejneného 17. mája 2024 sa považuje za rozhodnutie o prijatí a deň zverejnenia zoznamu sa považuje za deň doručenia rozhodnutia o prijatí.

            Riaditeľ strednej školy odošle neprijatému uchádzačovi rozhodnutie o neprijatí najneskôr v termíne 17. mája 2024.

            Proti rozhodnutiu riaditeľa strednej školy o neprijatí sa môže uchádzač alebo zákonný zástupca neplnoletého uchádzača odvolať v lehote do piatich dní odo dňa doručenia rozhodnutia prostredníctvom odvolania písomne alebo cez EduPage priložením scanu TU.

            Uchádzač, ktorý na základe výsledkov prijímacej skúšky nebol prijatý na vzdelávanie                  v odbore staviteľstvo alebo v odbore geodézia, kartografia a kataster z dôvodu naplnenia počtu miest, môže byť prijatý na vzdelávanie v druhom odbore, ktorý škola ponúka. O prijatie na vzdelávanie podľa prvej vety môže uchádzač alebo zákonný zástupca neplnoletého uchádzača požiadať do dvoch pracovných dní od 17.mája 2024; riaditeľ strednej školy rozhodne o prijatí bezodkladne.

            Kontakt v prípade nejasností: 0948  725 290

        • Správa z turnaja dekana FVT TUKE vo futsale
          • Správa z turnaja dekana FVT TUKE vo futsale

          • Dňa 15.5.2024 sa naša škola zúčastnila turnaja dekana FVT TUKE vo futsale. V troch zápasoch sme nenašli premožiteľa avšak po remíze z prvého zápasu sme kvôli horšiemu skóre obsadili 2. miesto v skupine a nepostúpili tak do vyraďovacej časti turnaja.

            Našu Školu reprezentovali:

            Branislav Blaško, Oleg Druga, Patrik Vojtko, Samuel Scheibel, Rastislav Kotulič, Filip Kolesár, Vladislav Bochnovič, Peter Balaník, Lukáš Daňo, Marek Pillár

            Vypracoval: Mgr. Matej Vernarský

        • STAVBA SPEKTRUM
          • STAVBA SPEKTRUM

          • Dňa 16.05.2024, sme sa so žiakmi III. B triedy, študijného zamerania Technické zariadenia budov, zúčastnili prezentačného dňa 2024 STAVBA SPEKTRUM. Žiaci mali možnosť sa oboznámiť s novými materiálmi, technológiami a trendmi v stavebníctve. Firmy, ktoré sa prezentovali: FATRA IZOLFA / hydroizolácie/, SCHELL / armatúry, ventily/, HL Hutterer - Lechner / kanalizačné tvarovky/, AUSTROTHERM / tepelné izolácie/, REHAU / nový okenný profilový systém /, ANAVEK / strešné okná/, METROLIE / oceľové krytiny priamo na asfaltový šindeľ/, RHEINZINK / strešné fasádne systémy a ekologické riešenia/, Drevovýroba Kočiš / okná/.Veríme, že prednášky boli pre žiakov prínosom, pomôžu im v ďalšom štúdiu na našej škole, prípadne pri obhajobe vlastného projektu v maturitnom ročníku.

            Spracovala: Ing. Adriana Poušová

        • Slnečná sústava
          • Slnečná sústava

          • 14.5.2024 sme sa so žiakmi prvých ročníkov zúčastnili exkurzie do Hvezdárne a planetária v Prešove. Pozreli sme si prehľadný spôsob poznávania nášho najbližšieho vesmírneho priestoru od mytologických predstáv až po výsledky moderného kozmického výskumu v prednáškovej miestnosti aj pod umelou hviezdnou oblohou v planetáriu. Dozvedeli sme sa o najvýraznejších súhvezdiach severnej hviezdnej oblohy a o ich zvláštnostiach.

            Keďže zároveň prebiehali Európske solárne dni, z terasy Hvezdárne a planetária sme teleskopicky pozorovali Slnko a jeho erupcie. 

            „Túžba porozumieť vesmíru je jednou z najhlbších a najdôležitejších túžob ľudského ducha.“

            Arthur Holly Compton

            RNDr. Mária Bilišňanská, PhD.

        • Ekoolympiáda
          • Ekoolympiáda

          • 14.5.2024 si žiaci II.C overili svoje vedomosti z ekológie formou kvízu. Cieľom bolo vzbudiť u žiakov väčší záujem o ochranu životného prostredia. Súťaž nadväzuje na celoslovenský formát  Ekoolympiáda, ktorá bude prebiehať počas dvoch týždňov 5.6.-19.6.2024 ako vedomostná hra „Ekotrenažér“.

            Najvyšší počet správnych odpovedí získali: Adam Blaškovan, Tibor Hovanec, Adam Rešetár.

            Ďakujem všetkým za aktívnu účasť a výhercom blahoželám.

            RNDr. Mária Bilišňanská, PhD.

        • Piškvorky
          • Piškvorky

          • Svoje strategické myslenie si mohli žiaci našej školy vyskúšať v školskej súťaži „Piškvorky“. Súťaž sa uskutočnila 9.5.2024, a podobne ako minulý rok, tešila sa veľkému záujmu zo strany žiakov. Celkovo sa zúčastnilo 28 žiakov 1.-3. ročníkov. Na 1. mieste sa umiestnila 2.B trieda, 2. miesto obsadila trieda 2.C a 3. miesto patrí 3. C triede. Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazným triedam gratulujeme.

            Spracovala: Ing. Valéria Tomášová, Ing. Ivana Sivák Hroncová, PhD.

        • Rozlúčka so štvrtákmi
          • Rozlúčka so štvrtákmi

          • „Keď je ťažké lúčiť sa, znamená to, že všetko, čo ste prežili, bolo krásne.“

            Všetko má svoj začiatok aj koniec...10.05.2024 sme sa lúčili s našimi štvrtákmi, ktorých cesty sa po štyroch rokoch rozchádzajú, aby brázdili nekonečný priestor sveta každý sám...Maturanti sa vo svojich príhovoroch poďakovali učiteľom, ktorí im odovzdali nielen vzdelanie a zručnosti, ale aj svoju lásku, trpezlivosť  a pochopenie. Slová vďaky adresovali aj svojim triednym učiteľkám, ktoré sa stali ich druhou mamou a oporou počas štúdia. Úspech je výsledkom prípravy a tvrdej práce. Mnohí za svoju  snahu a dosiahnuté výsledky boli ocenení aj riaditeľom školy. Jožko Durkaj zo IV.A a Adam Marčišin zo IV.B odprezentovali svoj maturitný projekt s názvom Rekreačný rezort Panoráma, ktorý nadchol všetkých a vyslúžili si tak standing ovation. Rozlúčka nebola len o slzách a poslednom objatí, ale aj o krásnych spomienkach, ktoré vyvolávali úsmev na tvári. 

            „Niektorí ľudia prídu do nášho života a rýchlo odídu. Niektorí zostanú na chvíľu, zanechajú stopy v našich srdciach a my už nikdy nie sme takí istí.“

            Milí maturanti, aj keď odchádzate, váš príbeh nekončí. Nasleduje ďalšia kapitola a nový začiatok ...  V mene nás všetkých vám prajeme úspešné zvládnutie maturitných skúšok a veľa úspechov vo vašom ďalšom živote.

            Spracovala: Mgr. Dana Rázusová

        • Súťaž v stolnom futbale
          • Súťaž v stolnom futbale

          • Dňa 9.5.2024 sa na našej škole konal finálový turnaj súťaže v stolnom futbale. Do súťaže bolo zapojených 22 dvojíc, ktoré v mesiacoch február až marec bojovali v základných skupinách o postup na finálový turnaj. Do finálového turnaja sa kvalifikovalo 8 dvojíc, ktoré tak bojovali o celkového víťaza.

            Stupeň víťazov tak obsadili:

            3. miesto : Marek Franko, Andreas Konkoľ II.B

            2. miesto : Patrik Budzák, Jakub Genčur IV.A

            1. miesto : Lukáš Baňas, Filip Kolesár I.C

            Víťazom srdečne gratulujeme.

            Vypracoval: Mgr. Vernarský

        • Turnaj v basketbale
          • Turnaj v basketbale

          • Dňa 7.5.2024 sa na Gymnáziu Konštantínova 2 konal turnaj chlapcov v basketbale. Naši žiaci nenašli premožiteľa, čím si zabezpečili víťazstvo na tomto turnaji a tak vyhrali putovný pohár.

            Našu Školu reprezentovali: Oliver Novický, Frederik Franko, Matej Šofranek, Richard Sumilas, Marek Čajka, Šimon Ropják, Dominik Hudák, Lukáš Daňo

                                                  Vypracoval: Mgr. Matej Vernarský

        • Najlepší projekt – Rezort Panoráma
          • Najlepší projekt – Rezort Panoráma

          • Najlepší tohtoročný maturitný projekt, ktorý sa zaradil k tým výnimočným, vytvorili vynikajúci a jedinečný Jozef Durkaj (IV.A) a výborný Adam Marčišin (IV.B).

            Svoj projekt nazvali Rezort Panoráma. Jozef Durkaj navrhol centrálny objekt Panoráma s recepciou, reštauráciou s kuchyňou a technickým zázemím a spoločenskými priestormi. Adam Marčišin navrhol osem druhov chatiek pre ubytovanie, ktoré pomenoval príznačne podľa rekreačných stredísk na Domaši. Autori vytvorili originálne dielo rekreačného rezortu, ktorý navrhli do svahovitého terénu v rekreačnej oblasti Domaša – časť Holčíkovce.

            Výsledok je unikátny – dokonale spracovaná projektová dokumentácia a skvelá vizualizácia.  Precízne spracovaný návrh rezortu v projektovej dokumentácii so zmyslom pre konštrukčné detaily doplnili návrhom vkusného a moderného dizajnu exteriéru a interiéru. Vytvorili rozsiahle okolie s komunikáciami, zeleňou a oddychovými zónami. Preukázali profesionálne zručnosti pri práci s grafickými programami Allplan a Lumion.

            Vzniklo krásne dielo za čo im patrí naše uznanie a obdiv.

            Pozrite si vizualizácie a posúďte sami.

            Vypracovala: Ing. Filipová Svetlana

        • PČOZ MS 2024 – OBHAJOBY VLASTNÝCH PROJEKTOV
          • PČOZ MS 2024 – OBHAJOBY VLASTNÝCH PROJEKTOV

          • V dňoch 29. -30. apríla a 2. mája 2024 prebiehali OBHAJOBY VLASTNÝCH PROJEKTOV štvrtákov študijného odboru 3650 M staviteľstvo. Obhajoby sú formou PRAKTICKEJ ČASTI ODBORNEJ ZLOŽKY MATURITNEJ SKÚŠKY (skratka PČOZ). Naši štvrtáci teda majú za sebou prvú maturitnú skúšku.

            Vo štvrtom ročníku pracovali na zvolených témach svojich projektov. Okrem projektovej dokumentácie, ktorá je prílohou práce, spracovali teoretickú časť práce, sprievodnú a technickú správu. Vďaka 3D modelovaniu stavebných konštrukcií vytvorili aj vizualizácie interiéru a exteriéru. Napokon museli vypracovať prezentáciu a pripraviť sa na obhajobu pred predmetovou maturitnou komisiou.

            Projekty a vizualizácie spracovali v programe Allplan, no tí najlepší pracovali aj s programom Lumion, ktorý je zameraný na realistické vizualizácie.

            Všetci boli úspešní a môžeme konštatovať, že úroveň projektov bola vo väčšine na výbornej až veľmi dobrej úrovni podľa stanovených požiadaviek.

            Teraz našich štvrtákov čakajú ústne maturitné skúšky, preto im prajeme, aby boli takisto úspešní. Z odborných predmetov ich čaká maturitná skúška z TEORETICKEJ ČASTI IDBORNÝCH PREDMETOV (skratka TČOZ).

            Vypracovala: Ing. Filipová Svetlana